Spring navigation over
  header overskriftStor header overskrift
  Indhold start

  Manual

  Find alle elementer nedenfor eller download hele koden her til højre.

  Klikbar tringuide

  Den klikbare tringuide er en trinindikator og en venstrenavigation i ét. Den viser desuden brugeren, om oplysningerne under et menupunkt er udfyldt korrekt eller mangler.

  Krav

  • Krav til størrelse af knapper mv. fremgår af HTML/CSS, som kan downloades ovenfor.
  • Krav til placering på siden fremgår af den eksemplariske løsning.
  • Man behøver ikke bruge tringuide til løsninger med tre trin eller derunder, da det kan give brugerne problemer med at afkode, hvilket trin de er på. Alle oplysninger kan i stedet samles på én side og en af sidetyperne uden tringuide anvendes.

  Anvendelse

  • Klikbar tringuide fungerer lidt som en tjekliste, hvor punkterne i menuen som udgangspunkt er markeret som ulæste sider. Efterhånden som brugeren åbner menupunkterne, bliver de derefter markeret med tekst og ikon, som fortæller om de er hhv. afsluttede eller har mangler. Indberetningen er først færdig, når alle punkter står som afsluttede.
  • Der skal udvikles en logik, som holder styr på, hvilke trin brugeren har besøgt, og validerer om trinnet er afsluttet eller har mangler. Man kan validere ud fra flere forskellige egenskaber. Der kan f.eks. valideres på, om de obligatoriske informationer på et trin er udfyldt og validerer korrekt.
  • For at hjælpe brugeren yderligere anbefales det, at knaptekster understøtter den handling, som brugeren skal gøre for at ændre status fra mangel til afsluttet.